Les 4: Basisfunctionaliteiten van Drupal

Draft (work in progress) -- AWAITING PEER REVIEW
Steps: 

4.1. Inleiding

De zwarte werkbalk kan vergeleken worden met de menubalken die we kennen uit verschillende sofwareprogramma’s. Gezien de vele functionaliteiten van de standaard Drupal is dit een wezenlijke verbetering. Hoe deze functionaliteiten benoemd worden is niet duidelijk in de huidige lectuur. Zijn het nu menu’s of opdrachten of functionaliteiten of modules, het is voorlopig niet duidelijk.

Achter deze menu’s kunnen immers taken, opdrachten, functionaliteiten of zelfs modules uitgevoerd worden. Zij werden als volgt ingedeeld:

1. Homepage
2. Dashboard
3. Inhoud
4. Structuur
5. Uiterlijk
6. Personen
7. Modules
8. Instellingen
9. Rapportages
10. Help

4.2. Modules

1. Homepage: Ga terug naar de startpagina van het administratieve paneel.

2. Dashboard: De Dashboard-module biedt een overzicht bij het organiseren van beheertaken, navigatie en om informatie binnen de site te volgen. De Dashboardpagina bevat blokken, die je kunt toevoegen en ordenen met een eenvoudige klik-en-sleep interface die verschijnt wanneer je op Dashboard aanpassen klikt. Blokken die in begin niet worden gebruikt voor het beheer van de site, worden standaard niet getoond in deze interface, maar kunnen worden toegevoegd met de Andere blokken toevoegen link.

3. Inhoud: Inhoud reacties

4. Structuur:

Blokken
Blokken zijn stukken inhoud die op bepaalde plaatsen in uw webpagina’s kunnen worden weergegeven. De plaats waarop een blok verschijnt hangt af van de template die men gebruikt.

Inhoudstypen
Inhoudstypen beheren, waaronder de standaardstatus, wel of niet zichtbaar zijn op de voorpagina, reactieinstellingen, etc.

Menu’s
Nieuwe menu's aan de website toevoegen, bestaande menu's bewerken en menu-links hernoemen en reorganiseren.
Taxonomie is de leer van het classificeren en hiërarchisch ordenen van dingen. In Drupal is Taxonomy een module waarmee je nodes classificeert aan de hand van termen en je termen (terms) toewijzen. Die termen kun je gebruiken om nodes mee te categoriseren.

5. Uiterlijk: HIermee beheer je het theme van de website

6. Personeel: Hiermee beheer je de gebruikers van de website en wordt beheerd via Personeel: Toegangsrechten en Personeel: Toegangsrechten – Rollen

7. Modules: Hiermee beheer je modules, zowel kern als niet-kern modules, modules bijwerken, modules deïnstalleren

8. Instellingen: hiermee beheer je de instellingeven van de

9. Rapportages: overzicht van den verschillende resultaten

10. Help